maanantai 30. maaliskuuta 2015

Kreikkalaiset Lihapullat ja Lohkoperunoita

Nykysäädösten mukaan tämä ruoka pitäisi varmaan otsikoida "Kreikkalaistyyppiset lihapullat salaattijuustolla". Annos kun on tehty ilman lampaanlihaa ja juustokaan ei ole sitä aitoa fetaa.
Nämä pyörykät on tehty ilman korppujauhoja tai sipulikeittoaineksia joten gluteiinittomaan ruokavalioon pullat sopivat hienosti :)
Ohjeella tulee uunipellillinen valmista tavaraa. Loput voi vaikka pakastaa valmiissa annospusseissa

800g Atria Luomu Naudan Jauhelihaa
1/2pkt Atrian Pekonia
1 Sipuli
2 Valkosipulin Kynttä
1/2 rkl Dijon Sinappia
1 tl Suolaa
1 tl Mustapippuria
1 tl Paprikajauhetta
1 tl Kuivattua Timjamia

Arla Apetina Salaattijuustokuutioita

Tee pekonisiivuista ohutta suikaletta. Pilko sipuli ja raasta valkosipulin kynnet.
Ota pekoniin hieman väriä paistinpannulla. Heitä myös sipulit mukaan pannulle kun pekonista alkaa irtoamaan rasvaa.
Kumoa pekoni-sipuliseos kulhoon jauhelihan sekaan. Laita loput ainekset mukaan ja sekoita tasaiseksi massaksi. 
Pyörittele taikinasta noin golfpallon kokoisia pyöryköitä laittaen jokaisen pullan sisään yhden juustokuution.
Paista 200°c uunissa 15-20min.

Samalla valmistuu lohkoperunat Rosamundasta kätevästi. Perunat vaatii vähän pidemmän kypsymisen joten laita ne uuniin n.10min ennen lihapullia. 
Perunat voi maustaa esim tuoreella rosmariinilla mikä on hienonnettu morttelissa oliiviöljyn ja suolan kanssa.
Tarjoile annos tzatzikin kera.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti