sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Focaccia


Erilaisia Focaccia ohjeita on netti täynnä, mutta tämä ohje on moneen kertaan testattu toimivaksi.
Oma fetajuuston, pekonin ja punasipulin lisäys tekee tästä niin ruokaisan, että esim. vihreän salaatin kanssa tämä käy hyvin vaikkapa lounaaksi.

Pohja:

3½ dl vettä
7 dl Vehnäjauhoja
25g Tuorehiivaa/Pss Kuivahiivaa
1½ tl Suolaa
½ dl Oliiviöljyä
1 rkl Hunajaa

Pinnalle:

½ dl Oliiviöljyä
2 Valkosipulin Kynttä
½ Punasipuli
½ pkt Pekonia
Kirsikkatomaatteja
Fetajuustoa
Rosmariinia


Liota tuorehiiva kädenlämpöiseen veteen. Jos käytät kuivahiivaa käytä reilusti kädenlämpöistä vettä. Sekoita mukaan myös oliiviöljy, hunaja ja suola. Lisää jauhot vähitellen ja vaivaa käsin tai mielellään yleiskoneella ainakin 5min.
Kohota liinan alla vedottomassa paikassa puoli tuntia.

Laita korkealaitaiselle uunipellille leivinpaperia ja öljyä se kunnolla. Kumoa taikina pellille ja levitä se käsin painellen. Hieman vettä tai öljyä sormiin niin urakka helpottuu. Laita liina päälle ja kohota vielä toiset puoli tuntia. Tällä aikaa voit esivalmistella täytteet.
Murskaa valkosipulin kynnet ja sekoita oliiviöljyn joukkoon. Suikaloi pekoni ja ota siihen hieman väriä pannulla, mutta ei liikaa. Suikaloi myös punasipuli ja puolita kirsikkatomaatit

Kun Focaccia on kohonnut 30min painele kirsikkatomaatit ja fetajuustot taikinaan ja ripottele muut täytteet pinnalle. Tämän jälkeen sivele öljyllä ja sirottele vielä päälle reippaasti sormisuolaa. Paista 250°c 10-12min. Voitele koko komeus vielä kertaalleen oliiviöljyllä ja nauti heti.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti