torstai 26. maaliskuuta 2015

Pekonista on moneksi - Pekoni lisukkeita

Olimme vuonna 2013 Lontoossa lomamatkalla ja kävimme syömässä Gordon Ramsayn Savoy Grillissä. Siellä ensimmäisen kerran söin lihan kanssa lisukkeena "Sprouts with bacon". 
Tästä lähtien on kotonakin liharuokien kaverina ollut usein ruusukaalta pekonilla. Myös vihreiden papujen kanssa pekoni sopii loistavasti.
Vihreä tankoparsakin nousee aivan uudelle tasolle kun siihen kääräisee pekonisiivun.

Ruusukaalta Pekonilla

½ pakettia Atrian Suomalaista Pekonia
5-7 Ruusukaalta

Esikypsennä ruusukaaleja suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä n.3-4min. Laita kaalit kylmään veteen, että kypsyminen pysähtyy. Suikaloi pekoni ja laita kuumalle pannulle. Kun pekonisuikaleista alkaa irtoamaan väriä heitä puolitetut ruusukaalit mukaan. Ruskista pekoni kypsäksi ja samalla kaalit ruskistuvat pekonirasvassa maukkaiksi.





Vihreitä Papuja Pekonilla

½ pkt Atrian Suomalaista Pekonia
½ pss Apetit Vihreitä Papuja Paloina

Esikeitä papuja pari minuuttia. Laita pekonisuikaleet pannulle ruskistumaan. Heitä pavut mukaan kun pekonista alkaa irtoamaan rasvaa. 










Pekoniin käärittyä Tankoparsaa


1 pkt Atrian Suomalaista Pekonia
n. 9 kpl Vihreää Tankoparsaa

Lämmitä uuni 200°c 
Huuhtele parsat vedellä. Leikkaa parsan tyvestä veitsellä pari senttiä poistaaksesi puumaisen osan. Tai Sikke Sumarin ohjeen mukaan taivuttaa parsaa pitämällä tyvestä kiinni "se katkee siitä mistä se katkee"
Kääräise yksi pekonin siivu parsan ympärille tiukasti ja laita hieman öljyttyyn vuokaan. Kypsennä parsoja n. 20min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti