lauantai 14. maaliskuuta 2015

Shakshuka

Meidän perheen kauniimman osapuolen dietti-innostus on tuonut mukavasti haastetta keittiöön kun muuten niin usein käytetyt kermapurkki ja valkoiset jauhot pysyvät tiukasti kaapissa.
Henkilökohtainen suhtautumiseni diettisapuskaan on aina ollut, että se on tylsää ja mautonta kasvismössöä. No ei näköjään ole.
Hyvän reseptin Shakshukalle löysin Paleokeittiöltä, mutta niinkuin aina, resepti on matkanvarrella hieman muokkaantunut.


1 Iso Sipuli
4 Valkosipulin kynttä
1 Paprika
2 Keskikokoista mietoa Chiliä
1½ tl Kanelia
1½ tl Juustokuminaa
1½ tl Savupaprikajauhetta
1 prk/70g Tomaattipyrettä
700g Naudan jauhelihaa
3 Luomu Kananmunaa
1 tlk Mutin säilöttyjä Kirsikkatomaatteja
Suolaa
Mustapippuria
Fetajuustoa
Persiljaa
Voita paistamiseen


Ota jauheliha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Paistinpannu saa olla iso koska ohje on 700 grammalle jauhelihaa.
Kuori ja silppua kaikki ainekset valmiiksi. Paprikan jätin isommiksi paloiksi.
Kuullota sipuleita ja paprikaa hetki voissa. Lisää chili, tomaattipyre ja mausteet (kaneli, juustokumina ja savupaprikajauhe). Pyörittele aineksia pannulla kunnes sipuli ja paprika ovat pehmenneet.
Lisää jauheliha ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Ruskista jauheliha kypsäksi.
Lisää säilötyt kirsikkatomaatit liemineen pannulle. Painelin tomaatit paistinlastalla rikki, mutta jokainen voi itse päättää tekeekö niin.
Tarkista tässä kohtaa maku. Koska itse suolaisesta ruuasta pidän niin sitä sai lisätä reippaasti. 
Riko kananmunat pannuun kuten annoskuvassa. Jos paistinpannuun on olemassa kansi, käytä sitä niin kananmunat kypsyvät nopeammin. Muussa tapauksessa tee niinkuin minä, että laitat levyn ihan pienelle lämmölle. Jos olet yhtä malttamaton odottamaan kuin vaimoni niin foliosta taiteiltu kansi hieman jouduttaa munien kypsymistä.
Murusta pinnalle fetajuustoa ja silputtua persiljaa.

Kahdella chilillä siemenineen annoksessa on mukavasti potkua. Annoksen seuraksi sopivat hienosti vihreä salaatti ja tuore patonki.

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti