tiistai 28. huhtikuuta 2015

Kebab 2.0

Joskus on mukava kehitellä omia reseptejä lisää.
Kaupasta löytyi kotimaista karitsan jauhelihaa luomuna niin laitoin tällä kertaa sitä puolet. Mausteiden päivityksellä tuli myös vähän lisää makua lihaan. 
Tämä on myös pomminvarma ohje sille ettei lihasta tule murekemaista.
Tomaattikastikeen tein aiemman reseptin mukaan ja jogurttikastikkeeseen idea tarttui Anzkun kauhasta kajahtaa ruokablogista

Liha

400g Luomu Naudan Jauhelihaa
400g Luomu Karitsan Jauhelihaa
2,5 rkl Oliiviöljyä
1 rkl Suolaa
1 tl Timjamia
1 tl Savupaprikajauhetta
1 tl Grillaus -ja yleismaustetta
1/2 tl Korianterin siemeniä (jauhettuna)
1/2 tl Kanelia

Sekoita mausteet oliiviöljyyn ja lisää jauhelihaan joukkoon. 
Jauha massaa yleiskoneessa ainakin viiden minuutin ajan, että rakenne menee kunnolla rikki.
Taputtele liha tiiviiksi pötköksi ja kääri muovikelmuun tiukasti. Avaa paketti ja kääri vielä uudelleen.
Ota pötkö pois kelmusta ja kääräise tiukasti folioon. Varo rikkomasta foliota, että nesteet pysyy sisällä.
Laita pötkö vuokaan ja 100°c uuniin neljäksi tunniksi. Anna jäähtyä kunnolla, ainakin parikymmentä minuuttia.
Jos mahdollista niin laita liha jääkaappiin yöksi. Seuraavana päivänä lihasta on helppo vuolla ohuita siivuja esim. terävällä juustohöylällä ja lämmittää juuri ennen tarjoilua.










Jogurttikastike

2 dl Bulgarian Jogurttia
1 dl Kermaviiliä
1,5 rkl Oliiviöljyä
2 Valkosipulin kynttä raastettuna
1/2 tl Hunajaa
Mustapippuria
Suolaa

Sekoita ainekset huolellisesti sekaisin ja laita jääkaappiin maustumaan ainakin pariksi tunniksi.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti