maanantai 25. toukokuuta 2015

Ribsit Grillissä

Possun ribseistä saa grillissä helposti helposti mureaa jos ne keittää ensin. 
Laita ribsit isoon kattilaan ja vettä niin paljon, että ne peittyvät.
Lisää mukaan reilusti suolaa, pari laakerinlehteä, muutama maustepippuri ja pari timjamin oksaa.
Keitä ribsejä kannen alla tunti, riitää kun vesi poreilee hieman.
Jos keittämisen alussa kuorit reikäkauhalla pinnalle syntyvää vaahtoa niin liemi pysyy kirkkaana ja sen voi käyttää erilaisten keittojen pohjana.
Jäähdytä ribsit liemessä, jos mahdollista jääkaapissa yön yli.
Kuivaa pinta talouspaperilla ja laita ne laakeaan astiaan esim. uunivuokaan. 
Kaada haluamasi marinadi päälle ja anna marinoitua pari tuntia. Colamarinadi tai tomaattipohjainen BBQ-kastike sopii tähän tarkoitukseen loistavasti.
Grillaa ribsejä keskilämmöllä useasti käännellen ja marinadia valellen.

2 kommenttia:

  1. Ribsit on yksi parhaista grillattavista.:) Itse suosin esikypsentämistä uunissa miedolla lämmöllä. Tosin ei ole tullut koskaan kokeiltua keittämällä. Pitänee kesän mittaan testata sekin, ja katsoa kumpi esikypsennys on parempi. Viikonloppuna juuri grillattiin ribsejä ja vihannesvartaita. Harmi, kun oli jo niin myöhä, etten jaksanut enää alkaa kuvaamaan. Sen verran hyviä tuli molemmista, että olisi voinut blogiinkin laittaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen myös testannut molempia enkä hirveän isoa eroa ole huomannut :) Mulla oli pitempiä kylkiluita (spareribsejä) niin niitä kypsensin uunissa ensin kolme tuntia ja grillissä loput. :)

      Poista