Henri Alenin Vuoden Keittokirja on teos mikä jokaisen kotikokin kannattaa hankkia.
Kirja on täynnä helppoja ruokaohjeta ja se tosiaan antaa helpotusta "mitä tänään syötäisiin" ongelmaan.
Tämä oli ensimmäinen resepti mitä itse testasin. Ohje yllätti minut ja muut syöjät sillä kuinka muutamalla raaka-aineella tulee niin maistuvaa ruokaa.
Salsicciaa ei kaupasta sillä kerralla löytynyt joten korvasin sen Chorizo-raakamakkaralla.
2 rkl Oliiviöljyä
2 Valkosipulin kynttä (alkuperäisessä 1)
150g Salsiccia tai jotain muuta mausteista raakamakkaraa
10 Kirsikkatomaattia halkaistuna
70g Tomaattipyrettä (alkuperäisessä 1 rkl)
1 rkl Lehtipersiljaa hienonnettuna
Parmesaania raastettuna
Pennepastaa n.400g
Keitä pasta al denteksi runsaasti suolatussa vedessä.
Lämmitä pannussa oliiviöljy ja lisää pilkottu valkosipuli. Paista hetki ja lypsä mukaan makkara nokareina mukaan.
Alenna lämpö miedoksi ja lisää tomaatit. Anna paistua hetki ja lisää tomaattipyree.
Aivan lopussa heitä mukaan persilja.
Sekoita pasta kastikkeen joukkoon. Tässä kohtaa voi lisätä myös hieman pastan keitinvettä.
Tarjoile annos runsaan parmesaanin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti