maanantai 1. kesäkuuta 2015

Hasselbackan perunat ja Porsaan ulkofile maustevoilla

Hasselbackan perunat on klassinen vaihtoehto perunan valmistamiselle. Tämä ohje ei varmasti ole se ainut oikea, mutta helppo ja takuuvarma :)
Perunoiden maustamiseen voi käyttää juuri niitä omia suosikki mausteita, mutta varsinkin tuore timjami sopii niin perunoiden kuin lihankin mausteeksi erittäin hyvin.
Jos possun filettä ei kypsennä rutikuivaksi niin se ei tarvitse seuraksi kuin hyvän maustevoin.
Grillasin fileitä n. 3,5min pari kertaa kääntäen. Ennen grillausta laitoin pinnalle hieman oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria. Ota fileet huoneenlämpöön ainakin puoli tuntia ennen kypsennystä.








Hasselbackan Perunat

8 Kiinteää perunaa
Voita
Timjamia
Paprikajauhetta
Suolaa
Grillimaustetta
Juustoraastetta
Korppujauhoja

Lämmitä uuni 200°c
Kuori perunat ja leikkaa pohjasta pieni pala pois niin ne pysyvät pystyssä uunivuoassa ja niitä on helpompi käsitellä.
Tee perunoihin poikittain ohut teräisellä puukolla viiltoja, mutta ei kuitenkaan pohjaan asti. Käytä puuhaarukkaa/lusikkaa apuna niin peruna pysyy ehjänä.
Aseta perunat uunivuokaan.
Sivele sulatettua voita reilusti perunoiden päälle. Laita mausteet perunoiden pinnalle. 
Laita uunivuoan pohjalle n. puoli senttiä vettä ja 3-4 timjamin oksaa.
Kypsennä perunoita uunissa n.1h
Itse sivelin perunoita 40min kohdalla vielä kertaalleen voisulalla missä oli hieman hienonnettuja timjamin lehtiä.
Kun perunat on kypsiä ripottele pinnalle korppujauhoja ja juustoraastetta. Jukolan Juuston cheddar sopi tähänkin hyvin.
Laita perunat uuniin takaisin kunnes juustoraaste on sulanut ja saanut hieman väriä.

Maustevoi

n. 50g Voita
1 Valkosipulin kynsi
Tuoretta Timjamia hienonnettuna
1/2 tl Savupaprikajauhetta

Pehmennä voita hieman mikrossa. Älä sulata liikaa!
Sekoita mukaan raastettu valkosipuli ja hienonnettu timjami sekä savupaprikajauhe. Sekoita tasaiseksi massaksi.
Tee tiukka pötkö kelmun avulla ja laita jääkaappiin. Leikkaa juuri ennen tarjoilua.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti