keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Punaviinikastike

Punaviinikastike kruunaa hyvän liha-aterian. Valmistin kastikkeen possun ulkofileelle.

2,5 dl Punaviiniä
1 Sipuli
2 Valkosipulin kynttä
1 rkl Härkäfondia
1 rkl Dijonsinappia
1 rkl Sokeria
1 tl Hunajaa
Suolaa
Mustapippuria
Timjamia
Rosmariinia
Ruohosipulia
Voita 

Käytä samaa paistinpannua missä valmistit lihan, äläkä pese sitä välillä!
Hienonna sipulit ja tuoreet yrtit. Kuullota sipulit voissa ja laita yrtit mukaan. Laita loput ainekset pannulle.
Anna kiehua kasaan. Siivilöi kastike kattilaan, huutele pannusta kaikki maut mukaan tilkalla vettä ja kaada loputkin siivilän läpi. Keittele kastiketta taas kasaan. Mitä kauemmin keität, niin sitä enemmän maku voimistuu. Itse keitin sitä niin, että siitä riitti hyvin pariin annokseen.
Tarjoa hyvän lihan kanssa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti