maanantai 15. kesäkuuta 2015

Croque Monsieur

Ranskalaisen keittiön klassikko brunssille kuten myös Croque Madame.
Tähän periaatteessa käy mikä tahansa vaalea leipä. 
Leipään tulee reilusti bechamelkastiketta sekä kinkkua ja juustoraastetta. Raastettu Jukolan Juuston Cheddar käy tähänkin vallan mainiosti.

Bechamelkastike (2 annosta)

30g Voita
20g Vehnäjauhoja
1,5 dl Punaista maitoa (kulutusmaitoa)
Suolaa
Pippuria
(Muskottipähkinää)




Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Kun voi on sulanaut kokonaan ja kuplii hieman niin ota kattila pois levyltä ja lisää jauhot. Sekoita tasaiseksi.
Lisää maito pieninä erinä kokoajan sekoittaen. Siirrä kattila takaisin levylle ja kiehauta. Anna kuplia miedolla lämmöllä minuutti.
Mausta suolalla ja pippurilla. Halutessasi raasta mukaan hieman muskottipähkinää.
Esilämmitä uuni 200°c










Levitä molemmille leipäviipaleille reilusti bechamelkastiketta. Laita leipäviipaleelle pari siivua hyvää kinkkua ja toinen viipale kanneksi. Viimeiste leipä vielä kastikkeella ja laita reilusti juustoraastetta.

Paista uunissa n.12 minuuttia kunnes juusto on kauniin kullanruskeaa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti