sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Kalkkunatoastit

Ei siihen mitään erityistä syytä ole miksi vuosiin ei ole tullut ostettua kalkkunaa. Taitaa muutenkin sen kulutus olla Suomessa vähärasvaista ruokavaliota suosivien varassa.
Kyllä sen kaupassakin huomasi, että pienen marginaalin lihatuote on kyseessä. Vaikka tuossa meidän Prismassa on kohtalaisen iso valikoima erilaisia lihoja niin kalkkunassa valinta piti suorittaa kahden tuotteen välillä.
Atrian tuotemerkin alla oli Ohut Kalkkunan Fileleike (joissa muuten jokaisessa rasiassa oranssi -30% tarra) ja S-Ryhmän oma Kotimaista tuotemerkki tarjosi myös ohutta fileleikettä.
Vaikka en yleensä kauppojen omia private label merkkejä suosi, niin tällä kerralla kärryyn päätyi rasiallinen Kotimaista kalkkunan filettä. Paketissa olevat fileet olivat Atrian omia vieläkin ohuempia joten toasteihin ne sopivat paremmin.
Jokainen voi tietysti täyttää leipänsä omien makutottumusten mukaisesti, mutta itse tein leivät näin..

8 Viipaletta Reilu Paahtoleipää
4 kpl Kalkkunan ohutta Fileleikettä
Sulatejuustoa
Voita
1 iso Tomaatti ohueksi viipaloituna
Merisuolaa
Mustapippuria
Tuoretta Timjamia
Muutama silputtu Basilikan lehti
Oliiviöljyä

Ota fileet huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen valmistusta.
Rouhaise myllystä niille molemmin puolin merisuolaa ja mustapippuria. Hiero myös hieman tuoretta timjamia pinnalle.
Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja heitä mukaan kunnon nokare voita. Kypsennä kalkkunan fileitä pari minuuttia/puoli.
Levitä neljälle paahtoleivän viipaleelle voita. Laita seuraavaksi pari tomaatin siivua jokaiseen ja päälle silputtua basilikaa. Ei haittaa vaikka hieman pyöräytät myllystä mustapippuria leiville. Aseta kalkkunan fileet tomaattien päälle. 
Voitele lopuille viipaleille sulatejuustoa ja aseta kanneksi.
Pirskottele leiville hieman oliiviöljyä ja grillaa miedohkolla lämmöllä rapeaksi.
Tarjoile leivät välittömästi esim. Parsakaalisalaatin kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti