sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Parsakaalisalaatti

Parsakaali on yksi suosikkivihanneksistani ja olen jo pitemmän aikaa halunnut tehdä siitä salaatin.
Tämä salaatti oli leivän lisäkkeenä joten halusin siitä vähän ruokaisamman. Reseptin pohjana käytin Yhteishyvän Tanskalaista Parsakaalisalaattia.

1 Iso Parsakaali tai 2 pientä (mielellään luomua)
1 pkt/170g Atrian Pekonia
1,5 dl Pähkinäsekoitusta (Nutisal NaturalMix)
1/2 Makea Sipuli
1,5 dl Majoneesia
1 dl Ruokakermaa
1 rkl Sokeria
1 tl Suolaa
1 tl Paprikajauhetta
1 tl Chilijauhetta
3 tl Rajamäen Punaviinietikkaa

Sekoita kulhossa majoneesi ja ruokakerma tasaiseksi. Sekoita mukaan sokeri, suola, paprikajauhe, chilijauhe ja punaviinietikka. 
Suikaloi pekoni ja laita kylmälle pannulle niin rasva irtoaa parhaiten. Ruskista pekoni rapeaksi ja valuta talouspaperin päällä
Huuhtele parsakaali ja valuta hyvin. Leikkaa parsakaalin nuput ja tee niistä ohutta viipaletta. Hienonna sipuli.
Nutisal Naturalmix pähkinäsekoitus
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua ainakin pari tuntia. 
Tämähän on periaatteessa ihan terveellistä.. No jos jättää pekonin pois.. Niin ja kerman, majoneesin ja pähkinät :)
Pähkinäsekoitus mulla oli suolatonta, että kannattaa jättää lisätty suola pois jos pähkinöissä sitä on valmiina.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti