sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Porsaan sisäfile Omenakastikeessa ja Rosmariinivoissa paistetut Uudet Perunat

Suomalaista uutta perunaa alkaa jo saamaan kaupasta sopuhintaan.
Sehän ei periaatteessa tarvitse kaveriksi kuin aitoa voita ja ripauksen suolaa.
Alunperin löysin tämän uusien perunoiden reseptin pari vuotta sitten netistä nimellä "Jamie Oliver's fluffy new potaoes" eli kuohkeat tai ilmavat uudet peunat. :)

Possun sisäfilettä ja omenakastiketta on jo aiemminkin blogissa valmistettu, mutta ei yhdessä. 
Tämä possua omenakastikkeessa ohje on helpompi ja hyvä arkiruoka, koska sapuska valmistuu uunissa ilman sen suurempaa vahtimista.

Possua omenakastikkeessa

1 kokonainen Porsaan Sisäfile
1 Iso Omena (Honey Crunch)
1 Iso sipuli
3 dl (kuohu)Kermaa
Suolaa
Pippuria
Paprikajauhetta

Ota possun file huoneenlämpöön ainakin puolta tuntia ennen valmistamista ja esilämmitä uuni 200°c
Kuori sipuli ja pilko se isohkoiksi paloiksi. Omenankin voi halutessaan kuoria, mutta tällä kerralla pesin sen vaan huolellisesti ja poistin siemenkodan. Omenan saa myös paloitella muutamaan isoon palaan.
Kuumenna iso paistinpannu ja laita reilusti voita. Suolaa ja pippuroi sisäfile ja paista pannulla pinnat kiinni. 
Nakkaa mukaan omena ja sipuli. Paista hetki ja kaada kerma mukaan. Laitoin myös mukaan pari timjamin oksaa kun puska alkoi ikävästi jo kuivumaan.
Nosta file uunivuokaan ja kaada kastike mukaan.
Jos et omista isoa paistinpannua niin ruskista ensin possu ja sen jälkeen teet kastikkeen. Älä pese pannua välillä!
Tökkää paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan ja laita uuniin. Paista kunnes sisälämpö näyttää 68°c. Ota liha pois ja kääri se folioon odottamaan.
Kaada loput vuoasta kattilaan ja surauta sauvasekoittimella sileäksi. 
Tarkista maku. Itse lisäsin suolaa ja vähän paprikajauhetta.
Leikkaa file puolen sentin paksuisiksi kiekoiksi ja tarjoile kastikkeen kera.


Uudet perunat

Samankokoisia pienehköjä uusia perunoita 4-6 kpl/syöjä
Pari oksaa tuoretta Rosmariinia
Voita 
Suolaa
Mustapippuria

Pese perunat juuresharjalla huolellisesti.
Keitä juuri ja juuri kypsiksi, että ne pysyvät ehjänä. Voit antaa perunoiden jäähtyä ennen paistamista niin sekin auttaa ehjänä pysymistä.
Laita paistinpannulle reilusti voita. Lisää perunat kokonaisena pannulle kun voi lopettaa "kuohumisen"
Levy ei tarvitse olla ihan täysillä ettei voi pala.
Nypi rosmariinin lehdet oksasta ja laita mukaan pannulle. Rouhaise mukaan vähän mustapippuria. Pyörittele perunoita hetki pannulla ja lisää suolaa.
Paina ruokalusikalla jokaista perunaa varovasti lyttyyn, että ne menevät vähän rikki kuitenkaan hajoamatta kokonaan.
Paista perunoita hetki ja käännä.
Paina myös toista puolta varovasti kasaan. Lisää hieman suolaa. Itse nakkasin tässä vaiheessa mukaan vielä nokareen voita.
Paista perunoita välillä käännellen kunnes molemmat puolet ovat saaneet kauniin ruskean paistopinnan.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti